ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Στόχος της εταιρείας είναι η απρόσκοπτη προσφορά προϊόντων υψηλής ποιότητας, μέσω της τήρησης αυστηρών κανόνων υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων κατά τη συσκευασία και την μεταφορά τους, και η τάχιστη διανομή τους στον πελάτη.

Οι δραστηριότητες της εταιρείας Karkotis Manufacturing & Trading Public Ltd περιλαμβάνουν:

 

Α. Κύριες εμπορικές δραστηριότητες

Με πάνω από 55 χρόνια πείρα στον τομέα των τροφίμων, η εταιρεία Karkotis Manufacturing & Trading Public Ltd ασχολείται με την παραγωγή, συσκευασία και εμφιάλωση, εμπορία, εισαγωγή, πώληση και διανομή διαφόρων τροφίμων ως ακολούθως:

• Αγορά (εισαγωγή), εμφιάλωση και διανομή μαγειρικών λαδιών
• Αγορά και διανομή ελαιοκομικών προιόντων
• Αγορά (εισαγωγή), συσκευασία και διανομή ζάχαρης
• Παραγωγή, συσκευασία και διανομή ζυμαρικών
• Αγορά (εισαγωγή), συσκευασία και διανομή ρυζιού

Περισσότερα για τα προϊόντα της εταιρείας μπορείτε να βρείτε εδώ.

 

B. Εισαγωγή και συσκευασία

Η εταιρεία διατηρεί συνεργασίες με μεγάλους παραγωγείς τροφίμων σε διάφορες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλες χώρες ανά το παγκόσμιο για την εισαγωγή των προϊόντων της.

Για την ασφαλή μεταφορά και φύλαξη των προϊόντων, η εταιρεία διατηρεί ιδιόκτητο στόλο φορτηγών μεταφοράς τροφίμων και μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους στις διάφορες επαρχίες της Κύπρου.

Scan 1  Scan 12  Scan 3

 

Γ. Διανομή σε όλη την Κύπρο

Με σκοπό την ταχύτατη και ποιοτική ικανοποίηση των πολυάριθμων πελατών της τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, η εταιρεία Karkotis Manufacturing & Trading Public Ltd διατηρεί ιδιόκτητες εγκαταστάσεις εμφιάλωσης και συσκευασίας, πλήρες δίκτυο διανομής από μεγάλα φορτηγά και μεταφορικά αυτοκίνητα, αποθήκες, έμπειρους πωλητές και υποαντιπροσώπους σε όλες τις επαρχίες, τις πόλεις και τα χωριά της Κύπρου. Το πελατολόγιο της εταιρείας περιλαμβάνει σχεδόν όλους τους παντοπώλες, καταστηματάρχες, υπεραγορές και τα πλείστα κέντρα χονδρικής και λειανικής πώλησης τροφίμων.

Η εταιρεία αποτελεί ένα από τους κύριους προμηθευτές της ξενοδοχειακής και τουριστικής βιομηχανίας στα προϊόντα της. Η πελατεία μας συμπεριλαμβάνει τα πλείστα καταστήματα τροφίμων, υπεραγορές, εστιατόρια, ξενοδοχεία, καθώς και τα πλείστα κέντρα χονδρικής και λιανικής πώλησης τροφίμων. Επίσης, η εταιρεία τροφοδοτεί κυβερνητικούς οργανισμούς και κρατικές υπηρεσίες όπως νοσοκομεία, την ξενοδοχειακή σχολή, τις κεντρικές φυλακές, οίκους ευγηρίας, την Εθνική Φρουρά, τους διεθνείς αερολιμένες, τις Ελληνικές Στρατιωτικές Δυνάμεις (ΕΛΔΥΚ), την τροφοδοσία των εγκλωβισμένων και άλλα ιδρύματα και οργανισμούς.

Scan 4  Scan 5  Scan 6

 

Δ. Εξαγωγές

Scan 10 2 Scan 7

Από το 1976, η Εταιρεία με την τότε ονομασία G. Karkotis Macaroni Factory Ltd, έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στις εξαγωγές, οι οποίες γίνονταν κυρίως προς τις Αραβικές χώρες. Ιδίως μετά που ξανάνοιξε η διώρυγα του Σουέζ, η μεταφορά των προιόντων στις χώρες του Αραβικού Κόλπου διευκολύνθηκε ιδιαίτερα. Στην συνέχεια λόγω του πολέμου ανάμεσα στο Κουβέιτ και το Ιράκ καθώς και της ασταθής πολιτικής και οικονομικής κατάστασης που δημιουργήθηκε στις χώρες της Μέσης Ανατολής, η Εταιρεία σταμάτησε τις εξαγωγές και επιδόθηκε περισσότερο προς το εγχώριο λιανικό και χονδρικό εμπόριο.

Κατά το 2001 και 2002, η Εταιρεία επαναδραστηριοποιήθηκε στις εξαγωγές, πραγματοποιώντας εξαγωγές πολλών τόνων σε χύμα, κυρίως ελαιολάδου σε χώρες της Ευρώπης και στην Κροατία, εκ των οποίων έκανε και την πρώτη και μεγαλύτερη εξαγωγή κυπριακού ελαιόλαδου στην Ευρώπη. Αγόρασε και μετάφερε 500 τόνους κυπριακό ελαιόλαδο σε χύμα στο λιμάνι Λεμεσού, με σύγχρονες μεθόδους χρησιμοποιώντας ειδικά containers/tanks, ISO approved stainless steel των 20 τόνων. Στην συνέχεια, ναύλωσε πλοίο-βυτίο, όπου με ειδικές, ανοξείδωτες αντλίες μετάγγιζε το ελαιόλαδο σε πλοίο-βυτίο (tanker), το οποίο απέπλευσε με προορισμό την Ιταλία.

Έχοντας στο ενεργητικό της στόλο από ειδικά containers/tanks, S/S, Foodgrade Standards, κατάλληλα για εισαγωγή/εξαγωγή προιόντων κατανάλωσης καθώς και πολύχρονη πείρα στην φόρτωση και εξαγωγή λαδιών, η Εταιρεία πρωτοπορεί και πάλι στις εξαγωγες και είναι σε θέση να πραγματοποιήσει εξαγωγές όλων των ειδών λαδιών τόσο σε Ευρώπη όσο και στις χώρες της Μέσης Ανατολής

Στις πιο κάτω φωτογραφίες φαίνονται κατά την φόρτωση τα ιδιόκτητα βυτία (containers) της Εταιρείας στο λιμάνι Λεμεσού τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την εξαγωγή του ελαιόλαδου.

3 flexi loaded 3x foodgrade 2x ins and 1x non ins

 

Ε. Συμμετοχή σε Εκθέσεις Τροφίμων

Η εταιρεία συμμετάσχει σε τακτική βάση σε εκθέσεις τροφίμων στην Κύπρο και στο εξωτερικό, για να προωθήσει τα προϊόντα της καθώς και να αντιπροσωπεύσει τον επιχειρηματικό κόσμο της Κύπρου σε άλλες χώρες.

2 DSC00189 KARKOTIS 003 4 Scan 11 Scan 29 Scan 27