Karkotis Manufacturing & Trading Public Ltd
  • ΟΙΚΟΣΕΛΙΔΑ
  • Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ
  • ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ
    • ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΜΕ ΣΠΑΓΓΕΤΙ
    • ΠΕΝΕΣ ΑΡΑΜΠΙΑΤΑ
    • ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΚΑΡΟΝΟΣΑΛΑΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ & ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
  • ΜΑΓΕΙΡΙΚΑ ΛΑΔΙΑ
  • ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΛΑΔΙΑ
  • ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ
  • ΖΑΧΑΡΗ
  • ΡΥΖΙ
  • ΑΛΕΥΡΙ
  • ΑΛΛΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Blog

Home / Διατροφή / Λεξικό μαγειρέμματος

Λεξικό μαγειρέμματος

Oct 13, 2013karkotisΔιατροφήComments Off on Λεξικό μαγειρέμματος

Τα ρήματα που χρησιμοποιούνται στις συνταγές μαγειρικής κρύβουν διαφορετικές τεχνικές χρήσης των μαγειρικών λαδιών που δεν είναι γνωστές στους αρχάριους μάγειρες. Κάποιοι όροι όμως είναι απαραίτητο να ξεκαθαριστούν για την επιτυχία κάθε συνταγής αλλά και την χρήση των πιο υγιεινών τρόπων μαγειρέματος.

Για το σκοπό αυτό, παραθέτουμε τους μαγειρικούς όρους που συναντούμε με τη μεγαλύτερη συχνότητα στις μαγειρικές συνταγές:

Τσιγαρίζω: Χρωματίζω το τρόφιμο σε μαγειρικό λάδι για λίγα λεπτά σύμφωνα με τα εξής βήματας: Βάζω το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μετά από λίγο προσθέτω το λάδι. Όταν αυτό σχηματίσει μικρούς κυματισμούς, προσθέτω το τρόφιμο  π.χ. το κρέας.
Μαραίνω: Τσιγαρίζω ελαφρά και σταματώ πριν το φαγητό ροδίσει.
Σοτάρω: Το σωτάρισμα είναι πολύ συχνή διαδικασία, σύμφωνα με την οποία τηγανίζω ελαφρά μέσα σε τηγάνι με λίγο μαγειρικό λάδι, μέχρι τα τρόφιμα να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα, δηλαδή να «ροδίσουν». Το φαγητό που έχει σωταριστεί λέγεται “σωτέ.”
Η βασική διαφορά μεταξύ του σωταρίσματος και του τσιγαρίσματος είναι πως στο σωτάρισμα τινάζουμε το τηγάνι ελαφρώς προς τα μπρος και προς τα πίσω, ώστε να αναπηδήσει το τρόφιμο μας, να ανακατευτεί και να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Καβουρδίζω: Τηγανίζω σε σιγανή φωτιά ένα τρόφιμο για να ροδίσει, χρησιμοποιώντας μαγειρικό λάδι. Δεν έχει ουσιαστική διαφορά από το σωτάρισμα. Αυτό το ρήμα χρησιμοποιείται ιδιαίτερα στην περίπτωση ψησίματος ξηρών καρπών.

Μαρινάρω: Ετοιμάζω μείγμα διάφορα υγρά (λάδι, κρασί, λάδι σόγιας, ξίδι, λεμόνι κτλ) και μπαχαρικά και σε αυτό βυθίζω το τρόφιμο (κρέας ή ψάρι) για αρκετό χρονικό διάστημα με σκοπό να μαλακώσει ή να πάρει ωραία γεύση. Το μείγμα αυτό αποκαλείται μαρινάδα.

About Author

karkotis

Η μεσογειακή διατροφή →
  • en  English
  • el  Ελληνικα

We are Experts in Quality Foodstuff

We are well connected with the largest European and international producers and thus we can accommodate every need of reseller, establishment or big consumer in Cyprus and abroad.

Learn more about us

  • ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
  • Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ
  • ΟΙΚΟΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΑΣ

Our products

  • ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΑΣ
    • ΑΛΕΥΡΙ
    • ΑΛΛΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
    • ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΛΑΔΙΑ
    • ΖΑΧΑΡΗ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΑ ΛΑΔΙΑ
    • ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ
    • ΡΥΖΙ

Diet and health Advice

  • Personal Shopper 2016 YIFY BRRip AC3 XViD free torrent download
  • How to Be a Latin Lover BluRay Torrent Download
  • Cities: Skylines download free torrent
  • Arrow season 5 episode 17 Picachu free torrent
  • Detroit Diesel Diagnostic Link DDDL v8 32 Bit Kodi Kae Torrent

Contact us

Tel: (+357) 22775557 - Fax: (+357) 22776136

karkotis@karkotis.com.cy

http://www.karkotis.com.cy

Copyright © 2014 Karkotis Manufacturing & Trading Public Ltd. All rights reserved