ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΜΕ ΣΠΑΓΓΕΤΙ

Carbonara

“Ένα πλούσιο και κλασσικό πιάτο με σπαγγέτι, μπέικον και αυγά. Μια υπέροχη συνταγή για την παρέα μας.”

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
Έτοιμο σε: 40 λεπτά
Μερίδες: 8

Υλικά:

450 γρ σπαγγέτι
15 ml ελαιόλαδο
8 φέτες μπέικον, κομμένο σε κύβους
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
60 ml λευκό ξηρό κρασί (προαιρετικά)
4 αυγά
τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι και μαύρο πιπέρι
ψιλοκομμένος φρέσκος ​​μαϊντανός

Ετοιμασία:

1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει , μαγειρεύουμε τα μακαρόνια μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίζουμε καλά. Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και τα τινάζουμε για να ανακατευτούν.

2. Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι , τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο μπέικον μέχρι να γίνει ελαφρώς τραγανό. Αφαιρούμε και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Κρατήστε 2 κουταλιές της σούπας από το λίπος του μπέικον που έχει λιώσει. Προσθέτουμε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε στο ίδιο τηγάνι. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διαφανές. Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και μαγειρεύουμε για 1 ακόμη λεπτό. Προσθέτουμε το κρασί, αν θέλουμε, και μαγειρεύουμε ακόμα 1 λεπτό.

3. Επιστρέψουμε το μαγειρεμένο μπέικον στο τηγάνι. Προσθέτουμε τα μαγειρεμένα και στραγγισμένα μακαρόνια . Εκτινάσσουμε το τηγάνι για να ανακατευτούν και επιστρέφουμε στη φωτιά προσθέτοντας περισσότερο λάδι αν φαίνεται ξηρό ή αν έχουν κολλήσει μεταξύ τους. Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς με λαβίδες ή μεγάλο πιρούνι μέχρι τα αυγά μόλις που να έχουν ψηθεί. Προσθέτουμε γρήγορα 1/2 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα και ανακατεύουμε ξανά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι για γεύση. Μη ξεχάσετε ότι το μπέικον και η παρμεζάνα είναι πολύ αλμυρά.

4. Σερβίρουμε αμέσως, σκορπώντας ψιλοκομμένο μαϊντανό στην κορυφή, και φροντίζουμε να υπάρχει επιπλέον παρμεζάνα στο τραπέζι.